Saturday, May 3, 2014

Viljandi Suurjooks 2014

Jooksuaasta esimene katsetus on viimased kolm aastat järjest toimunud Haapsalu 10 km Maantejooksuga aprilli alguses. Tegelik avapauk antakse arusaadavalt Viljandi Suurjooksuga.



Esimene oluline jooks sel aastal on tehtud!

Erinevatel põhjustel jäi sel aastal jälle kolmenädalane võistluspaus Haapsalu ja Viljandi vahele, kuid selgeks eesmärgiks on Linnajooksud ja Järvejooksud. Heaks Viljandiks oleks ideaalne soojendusvõistluste jada Haapsalu, Rabajooks, Luitejooks. Seda võiks järgmisel aastal lausa katsetada, et Viljandis aeg alla 45 minuti teha.


Treeningperiood aprillis katkendlik, selle aasta esimese nelja kuuga tuli kokku 4 ühenädalast või veidi lühemat treeningpausi. Tavapärasest kordades väiksem treeningute intensiivsus möödunud aasta novembris ja detsembris oli planeeritud, kuid käesoleva aasta neli treeningpausi vormiteravikule head ei tähendanud. Samas mõõtis Garmin 620 viimastel nädalatel Vo2 Maxi näiduks 58, mis tähendab, et vana diisel võib liikuda küll!


Lasime napilt enne Viljandit Kuup3-s Täppsportlaste värskele võistlusriietusele Täppide logod ja nimed peale, et kõik oleks aasta esimesel tähtsaimal võistlusel uues ühtses vormis.



Arti vajutab pressile push nuppu, särgile lüüakse esimene täppide logo


Esimene Täppsportlaste võistlusriie sai logo peale

2014.a. jääb ajalukku kui üks jooksjatele parimaid talviseid hooaegu. Lund jagus meie talve ainult mõneks nädalaks, ülejäänud aeg sai rahulikult väljas joosta. Kevad täpselt samasugune, päiksepaistelisi ilmasid jagus meile nädalate kaupa. Ilmateade aga ennustas nimme maipühadeks vihmast ja külma ilma.



Mõni päev enne Viljandit Vinerka tühermaal koeraga jalutamas, ilusat ilma kui palju!

1. mai võttis meid vastu lubatud 3-4 soojakraadi ja vihmaga. Viljandisse jõudes oli selge, et kolme viimase aasta päikest me ei näe. Jaaniga kiired soojendused ja korraldajate uuendusena kogunesime staadionile. Stardikoridoris eliidirühmas (1-150) vanadele kamraadidele terekäsi pihku ja stardiks valmis. Küsimusele vormi kohta ei osanud tõesti midagi öelda. See on selge märk, et ülihead vormi siis pole.



Viljandi Suurjooksu start staadionilt

Esimesed kaks kilomeetrit mäeni enamvähem, majade vahelt joostes tunne pisut kesisem. Sattusin pikemalt koos jooksma Pärtel Piirimäega. Jaan oli ca 50 meetrit eespool, Kaido Vahkal libises allamäge joostes eest ära. Orika sillalt vasakpööre mutta, vihmane ilm oli oma töö teinud, muda jagus heldelt.



Pärtel oli selgelt aktiivsem, siin juba selgelt ees

Jääraku poole teel, veel on hea!


Keskel veel koos, aga lõpus hävisin selle grupi tublimatele 30 sekundiga

Jäärakujärgselt läks õnnetult, sest ühegi grupi tempo ei sobitunud mulle. Nii, maa ja taeva vahel, kaotasin priskelt kohti ja aega. Hirmsa hooga mäest alla ja asfalt algas.


Mallor tegi enne pikka sirget CEP-i foto ära! :-)


Viljandi staadionil Tarmo Maiste järel finishis! Tänud Tarmole video eest!


Garmin 620 Viljandi jooksu stats I

Garmin 620 Viljandi jooksu stats II

Isiklik Viljandi Suurjooksu rekordtulemus 45:24 üllatas mind tõsiselt, sest tuli ta kangutamisega. Ilusast jooksust oli järve vastaskaldast alates asi kaugel. Viljandi 2014.a. Suurjooksu individuaalsed tulemused: http://www.championchip.ee/ftp/liveresults/2014/140501_12km/


Kaarel Piip tegi parima Täppsportlasena harrastaja kohta 40:49-ga ebareaalselt hea tulemuse, Mehis Mäe võis 42:47-ga ka rahul olla. Võistkondade arvestuses olid Täppsportlased viiendad koondajaga 5:16:08, mis ongi kohana teoreetiline maksimum. Ees olid ainult Stamina, TÜASK, Jooksupartner ja VAK Staier. Lühidalt, jooksuklubid, kus eesmärgiks on jooksjaid Eesti koondisesse lennutada. Võistkondade tulemused: http://www.championchip.ee/template/files/mdl_files.php/85.Viljandi_tiimid.pdf



Täppsportlaste grupifoto Viljandi staadionil

Hooaeg on nüüd ametlikult alanud, pühapäeval ootab meid Otepää staadion ja 23,4 km krossijooksu Elvani. Okas päkka!

5 comments:

  1. Jutud Viljandi järvejooksust panid minugi südame verd tilkuma, aga seekord oli jaanuarist saati selge siht ees-pean Vändra maratonil isikliku jooksma ja Viljandi ilmselgelt 2 päeva varem sinna plaanidesse ei mahtunud. Kuid Tartu Jooksumaratoni 23.4km olen kindel, et olen seal stardis ja mitte kõige aeglasem.

    ReplyDelete
  2. Lauri, oled sel hooajal nii võimsalt mahtu teinud, et puhkad tänasest Vändrast pühapäevaseks TM 23,4 km-ks välja küll! Ma ise tunnetan sel hooajal eelnevatest teravamalt, et suvel ikkagi 46. sünnipäev tulemas. Taastumine saab mulle selle hooaja märksõna olema.

    ReplyDelete
  3. Maht eile päästis mind. Esimest korda ei olnud kuni finišini mingit ära kukkumist. Pean heaks märgiks seda, kui ka kangete jalgadega suutsin viimastel kilomeetritel 4:10 ja alla selle tempot hoida. Täna on juba jalad päris head ja kergelt võiksin juba sörkida, kuid puhkan veel ja siis sõidan rattaga kergelt, ning nädala teises pooles mõned kerged taastavad jooksud. Usun küll, et taastumisega probleeme pole.

    ReplyDelete
  4. Lahe kokkuvõte! Tagantjärgi õnnitlused sulle uue isikliku puhul! Nüüd nädalake vormi lihvimist ja kui 10 mail ei trehva lõunakas pastapartyl siis 11 mail stardis kindlasti!

    ReplyDelete
  5. Lauri, vaatasin su aprillikuiseid mahtusid. Oled veel noorte meeste vanuseklassis (35+), elad kõik mahud üle ja taastud ka võrratult paremini kui minusugune vanakeste 45+ vanuseklass. Kaitz, tegid Viljandis perfektse soorituse, TM 23,4 km-s kukub 1:30 piir Viljandi tulemust arvestades kindlasti! Te mõlemad noored mehed, kasutage praegused võimalused kindlasti ära! 45+ tuleb kõik hulga vaevalisemalt, uskuge mind!

    ReplyDelete